citylightConnect

Zondag samenkomst

In CityLight Alkmaar is elke zondagochtend om 10:00 uur een samenkomst. Dat is de plek voor ons om God en elkaar te ontmoeten. We geloven dat God door de Heilige Geest in ons midden wil zijn, wanneer we samenkomen in de Naam van Zijn Zoon Jezus Christus. Tijdens onze samenkomsten is er een tijd van samenzang en aanbidding. Zo laten we God weten dat we van Hem houden. Verder is er een opbouwend woord. Hier willen wij God de gelegenheid geven tot onze harten te spreken. God verandert mensenlevens – en wat Hij doet is altijd goed!

Kings Kids

Voor de kinderen is er elke zondagochtend een speciaal Kings Kids programma. Wij vinden het belangrijk dat onze Kings Kids de liefde van hun Vader leren kennen. Daarom wordt er veel aandacht aan het programma besteed. Elke zondagochtend kunnen alle kinderen op een boeiende, afwisselende manier naar de principes en de verhalen uit de Bijbel luisteren. Het Kinderwerk zien wij als een aanvulling op de opvoeding van de ouders en eventueel het onderwijs uit de Bijbel op een christelijke school voor basisonderwijs.

Programma

Onderbouw
Onderbouw
Middenbouw
Bovenbouw

Wie: Baby’s en dreumesen
Hoe laat: 10:00 uur
Waar: Beneden, links en rechts van de keuken

Wie: Peuters en kleuters
Hoe laat: Ongeveer 10:15 uur
Waar: Lokaal boven, halverwege de hal

Wie: Groep 3 t/m 5
Hoe laat: Ongeveer 10:15 uur
Waar: Lokaal boven, eerste lokaal links

Wie: Groep 6 t/m 8
Hoe laat: Ongeveer 10:15 uur
Waar: Lokaal boven, eerste lokaal links

kids-4

kids-3

kids-1

kids-2

Na de samenkomst

Na de samenkomst ben je van harte welkom om een kop koffie of thee te drinken in de foyer. Als je voor het eerst bij ons bent of je wilt meer informatie over CityLight Alkmaar, kom dan even naar de welkomshoek in de foyer. Verder is er een boekenwinkel en een bibliotheek.

Introductie avondenvoorkant welkomboekje

Wie zijn wij? En wie ben jij? Tijdens onze introductie avonden willen wij je graag persoonlijk ontmoeten en krijg je ook de mogelijkheid om kennis te maken met CityLight Alkmaar. We vertellen je over de cultuur en visie van deze kerk. Waar we voor staan en waar we voor gaan. Je krijgt onder andere ook te horen over de diverse afdelingen binnen de gemeente waarbij jij je zou kunnen aansluiten. Hierbij valt te denken aan de connectgroepen, jeugd, senioren etc. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.

Na deze avonden hopen we dat je een beeld hebt van wie wij zijn zodat je kunt besluiten of je lid wilt worden van onze gemeente. De datums voor de eerstvolgende introductie avond(en) worden op deze website en/of in onze circulaires Weekinfo/clNieuws bekend gemaakt. Als voorbereiding kunt u het INTRODUCTIE BOEKJE doorlezen.

Heeft u interesse, laat het ons weten via het contactformulier

Connect groepen

Je bent ook van harte welkom op één van de Connect groepen van CityLight Alkmaar. Op diverse plekken in de stad en daar buiten komen tweewekelijks op de woensdag avonden mensen bij elkaar in een kleinere groep (max. 15 personen) voor gezelligheid, onderlinge zorg en vaak wordt de preek van zondag besproken of een speciale studie behandeld.
Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen dan is de Connect groep daar een ideale plek voor.
Ben je geinteresseerd?
Bekijk hier welke groepen er zijn.
Voor meer informatie Mark Balder: connect@citylightalkmaar.nl

Jeugd groepen en Inspire avonden

Alle tieners en jeugd zijn van harte welkom op diverse tiener- en jeugdgroepen in het LightHouse van CityLight Alkmaar. De jeugd van CityLight Alkmaar is een geweldige groep jonge mensen. Het zijn de CityLight-dragers van de toekomst.

Inmiddels zijn er voor de jeugd, tieners en jongvolwassenen diverse groepen:
• een groep tieners in de leeftijd van 12 tot 15 jaar,
• een jongensjeugdgroep van jongens van 15 en 16 jaar,
• een groep voor jongens en meisjes van 15 en 16 jaar
• een groep voor jongeren van 17 tot en met 19 jaar
• een groep voor jong volwassenen van 19 of ouder

jeugd-1

Thuis avonden

Een keer in de twee weken komen deze groepen samen, op vrijdagavond van 20.00u tot 22.00u. Op deze avonden ben je in de gelegenheid andere mensen van jouw leeftijd te leren kennen, is er gelegenheid om met elkaar te bidden en te ontdekken wie Jezus is. Daarnaast doen we natuurlijk ook gezellige dingen als films kijken, spelletjes, en af en toe naar een christelijk evenement.

jeugd-2

Inspire avonden

Eens in de twee maanden is er een gemeenschappelijke avond voor tieners, jeugd uit heel Noord Holland. Tijdens de avond speelt de United praise band en is er vaak een boeiende gastspreker. Deze avonden vinden plaats in het gebouw van CityLight Alkmaar. Kijk in de agenda voor de eerst volgende avond.

jeugd-3

Andere activiteiten

In het eerste weekend van de herfst vakantie hebben we een gezellig jeugdweekend waar iedereen welkom is. Daarnaast plannen we twee jeugddiensten per jaar, die op de zondagmorgen plaatsvinden om 10.00u.

Neem voor meer informatie contact op met Jesse Borst: jesse_borst@msn.com

Senioren groep

In Citylight Alkmaar zijn er iedere week senioren activiteiten op de dinsdag. We komen samen in de benedenzaal achterin. Iedereen boven de 65 jaar is van harte welkom. We zien uit naar je komst!

Activiteiten

In de even weken hebben we een senioren ochtend (10:00-12:00) waarbij, naast koffie en thee, vaak een korte inbreng van verschillende senioren, zoals een getuigenis, een mooi gedicht of een Bijbelstudie. We genieten vaak van de prachtige liederen uit de  opwekkingsbundel  en Glorieklokken, maar ook de Johannes de Heer bundel wordt gebruikt. Ieder mag een lied opgeven, vaak passen die liederen en de getuigenissen prachtig bij elkaar.

Verder hebben we één keer in de maand op de dinsdag morgen (10:00-12:00) een inloop ochtend. Tijdens deze ochtenden kun je komen wanneer je wilt. Er is gelegenheid voor een gesprek en het spelen van spelletjes. Daarnaast hebben we één keer per maand een Agape (liefdes) maaltijd. Dit is een maaltijd waar iedereen boven de 65 welkom is. De maaltijd begint om 17:30.

Met kerst hebben we altijd een hele bijzondere kerstviering en in het voorjaar een gezamenlijk uitje. Zo zijn we een keer naar Franeker geweest, naar het oudste planetarium ter wereld. Voor meer informatie kunt u het kantoor van CityLight bellen.

senioren-foto2